Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Informational buang password VBA excel

Syedhafiz1234

Lance Corporal
DFM Member
Joined
Nov 14, 2021
Messages
117
Reaction score
262
DragonCoin
195

Remove Excel VBA password

Saya biasanya tidak berurusan dengan VBA (syukurlah) - 😁😁😁😁

tetapi saya telah beberapa kali diminta untuk mengalih keluar kata laluan VBA daripada excel.
Dalam keadaan yang saya lakukan (crack ker? kononya 🀣🀣🀣) ia bukan untuk tujuan jahat,
tetapi kerana seseorang telah sama ada terlupa kata laluan

Solution​

You'll need a hex-editor nak buat nie
link kat bawah .
http://www.chmaas.handshake.de/delphi/freeware/xvi32/xvi32.htm

Make sure you have a backup of the file in case something goes wrong.

Gunakan editor hex untuk mencari dan menggantikan "DPB" dengan "DPx"​


If you're trying to unlock a .xls or .xla file, open the file in your hex-editor and find for text string "DPB":

image2017-11-14_22-5-27.png
image2017-11-14_22-6-0.png


Sekarang hanya klik pada B dalam DPB dan gantikannya dengan "x", seperti ini:


image2017-11-14_22-8-15.png


Save and exit your hex-editor. jgn tak save pula tak jadi nanti πŸ˜‚

jup belum siap lagi bang​


Open the file in excel - you may receive a couple of error notifications, just click through them.

Open the Visual Basic window (usually ALT+F11 if I remember correctly) and open the VBAProject properties (Tools menu).

Click on the Protection tab and change (do not remove at this stage) the password to something short and easy to remember (we'll be removing in next step).

image2017-11-14_22-20-41.png


Save the workbook and then close and reopen.
Open again the Visual Basic window and enter the password you just put in. Redo the previous step but this time you can remove (delete) the password.
Save the workbook and you have now removed the password.

.xlsm​

For xlsm files you need to do an extra step at the start. Basically xlsm is a zipped format, so rename the extension to .zip and do the following:

  1. open the "xl" folder
  2. extract "vbaProject.bin"
  3. do hexedit method above on the "vbaProject.bin" file
  4. save the file and the reinsert into the zip
  5. rename back to xlsm.
  6. repeat steps previously outlined by changing and then removing the password.

selamat mencuba..
sekarang jarang dah orang guna password kat excel
semua guna software atau sistem
 

Attachments

  • 1637631661783.png
    1637631661783.png
    46.6 KB · Views: 2
  • 1637631684334.png
    1637631684334.png
    46.6 KB · Views: 3

Grimmy081

Warrant Officer II
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,116
Reaction score
8,672
DragonCoin
530
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Perodua Kancil
Thank you 😍 ada jugak org yg ltk password kat excel jugak. 🀦 Sb x mo edit kena tgu admin file buka. Biler admin file dah berhenti kerja lock πŸ” terus excel tu ranap org lain.

Nak tanya kalau software mcm ter' hang atau crash dia punya log crash tu dia simpan mana ya?
 

Syedhafiz1234

Lance Corporal
DFM Member
Joined
Nov 14, 2021
Messages
117
Reaction score
262
DragonCoin
195
Thank you 😍 ada jugak org yg ltk password kat excel jugak. 🀦 Sb x mo edit kena tgu admin file buka. Biler admin file dah berhenti kerja lock πŸ” terus excel tu ranap org lain.

Nak tanya kalau software mcm ter' hang atau crash dia punya log crash tu dia simpan mana ya?
kalau hang atau crash cari error code dulu dlam event viewer.
baru dpt cari sebab apa
 
Top