Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tutorial Cara Bawa Sticker Telegram Ke Whatsapp #2

Tutorial thread

1lH4M

Corporal
DFM Member
Joined
Jun 9, 2021
Messages
321
Reaction score
872
DragonCoin
3,041
TUTORIAL SEBELUMNYA


Assalamualaikum wbt, kali ini saya akan beritahu cara yang kedua berkaitan sticker telegram

Pertama sekali download aplikasi dalam gambar di bawah
tutor sticker.jpg

tekan titik 3 di bahagian kiri atas, kemudian pergi ke setting lalu chat setting, apabila sudah tekan,scroll ke bawah sehingga jumpa sticker dan mask,kemudian pilih sticker yg anda mahu dan salin pautan/link
photo_2021-09-09_12-47-46 (2).jpg




Pergi ke 'Sticker Downloader'
photo_2021-09-09_12-46-40.jpg


kemudia tekan settings dan pilih 'png only'


Tampal/paste link pack sticker tadi dan bot akan automatik seng gambar dalam bentuk .zip

Buat folder baru dam folder picture(tak tahu cem mana nak cakap 🤣 ) dan unzip file yg bot tu bagi,simpan gambar tu dekat folder yg baru di buat untuk membuatkan kerja lebih mudah


Yang terakhir ni mudah je, tekan butang "+" di bahagian bawah kanan
kemudia pilih je gambar sticker tadi

photo_2021-09-09_14-10-48.jpg
photo_2021-09-09_14-15-35.jpg

Sebarang salah silap harap maaf,
kalau ttor kalini memeningkan sedikit harap maaf nanti ham buat video tutorial



 

Jaring

Warrant Officer I
DFM Hackers
Joined
Jun 28, 2021
Messages
1,504
Reaction score
4,458
DragonCoin
1,907
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
TUTORIAL SEBELUMNYA


Assalamualaikum wbt, kali ini saya akan beritahu cara yang kedua berkaitan sticker telegram

Pertama sekali download aplikasi dalam gambar di bawah
View attachment 11601

tekan titik 3 di bahagian kiri atas, kemudian pergi ke setting lalu chat setting, apabila sudah tekan,scroll ke bawah sehingga jumpa sticker dan mask,kemudian pilih sticker yg anda mahu dan salin pautan/link
View attachment 11603



Pergi ke 'Sticker Downloader'
View attachment 11604


kemudia tekan settings dan pilih 'png only'


Tampal/paste link pack sticker tadi dan bot akan automatik seng gambar dalam bentuk .zip

Buat folder baru dam folder picture(tak tahu cem mana nak cakap 🤣 ) dan unzip file yg bot tu bagi,simpan gambar tu dekat folder yg baru di buat untuk membuatkan kerja lebih mudah


Yang terakhir ni mudah je, tekan butang "+" di bahagian bawah kanan
kemudia pilih je gambar sticker tadi

View attachment 11608

Sebarang salah silap harap maaf,
kalau ttor kalini memeningkan sedikit harap maaf nanti ham buat video tutorial



Terima kasih atas perkongsian 👍💪
 

DarkPhoenix

GFX Team
GFX Team Crew
Joined
Jun 5, 2021
Messages
364
Reaction score
1,586
DragonCoin
332
Kemah
TUTORIAL SEBELUMNYA


Assalamualaikum wbt, kali ini saya akan beritahu cara yang kedua berkaitan sticker telegram

Pertama sekali download aplikasi dalam gambar di bawah
View attachment 11601

tekan titik 3 di bahagian kiri atas, kemudian pergi ke setting lalu chat setting, apabila sudah tekan,scroll ke bawah sehingga jumpa sticker dan mask,kemudian pilih sticker yg anda mahu dan salin pautan/link
View attachment 11603



Pergi ke 'Sticker Downloader'
View attachment 11604


kemudia tekan settings dan pilih 'png only'


Tampal/paste link pack sticker tadi dan bot akan automatik seng gambar dalam bentuk .zip

Buat folder baru dam folder picture(tak tahu cem mana nak cakap 🤣 ) dan unzip file yg bot tu bagi,simpan gambar tu dekat folder yg baru di buat untuk membuatkan kerja lebih mudah


Yang terakhir ni mudah je, tekan butang "+" di bahagian bawah kanan
kemudia pilih je gambar sticker tadi

View attachment 11608

Sebarang salah silap harap maaf,
kalau ttor kalini memeningkan sedikit harap maaf nanti ham buat video tutorial



mantap tq info baru tu eh ada thread ni...😢😢
 

Chai_mbo

Recruit
DFM Member
Joined
Jun 6, 2021
Messages
17
Reaction score
23
DragonCoin
2,350
TUTORIAL SEBELUMNYA


Assalamualaikum wbt, kali ini saya akan beritahu cara yang kedua berkaitan sticker telegram

Pertama sekali download aplikasi dalam gambar di bawah
View attachment 11601

tekan titik 3 di bahagian kiri atas, kemudian pergi ke setting lalu chat setting, apabila sudah tekan,scroll ke bawah sehingga jumpa sticker dan mask,kemudian pilih sticker yg anda mahu dan salin pautan/link
View attachment 11603



Pergi ke 'Sticker Downloader'
View attachment 11604


kemudia tekan settings dan pilih 'png only'


Tampal/paste link pack sticker tadi dan bot akan automatik seng gambar dalam bentuk .zip

Buat folder baru dam folder picture(tak tahu cem mana nak cakap 🤣 ) dan unzip file yg bot tu bagi,simpan gambar tu dekat folder yg baru di buat untuk membuatkan kerja lebih mudah


Yang terakhir ni mudah je, tekan butang "+" di bahagian bawah kanan
kemudia pilih je gambar sticker tadi

View attachment 11608

Sebarang salah silap harap maaf,
kalau ttor kalini memeningkan sedikit harap maaf nanti ham buat video tutorial



nice lah..thanks for this😍
 
Top