Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Questions Cara easy trace?

oyayo

Sargent
DFM Hackers
Joined
May 29, 2021
Messages
460
Reaction score
3,657
DragonCoin
1,606
Rumah Kontena
Raspberry Pi 4
saya ada pertanyaan kepada idola idola semua.
saya mengalami hari hari yang murung bila nak trace artwork.
saya biasa akan youtube cara cara mudah trace tetapi makin lama
trace saya semakin menjadi buruk.
adakah cara yang lebih mudah selain pentool?
 

delilah08

Private
DFM Member
Joined
Nov 7, 2021
Messages
60
Reaction score
167
DragonCoin
905
Shark
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
saya ada pertanyaan kepada idola idola semua.
saya mengalami hari hari yang murung bila nak trace artwork.
saya biasa akan youtube cara cara mudah trace tetapi makin lama
trace saya semakin menjadi buruk.
adakah cara yang lebih mudah selain pentool?
Cuba share sikit artwork tu nk tengok 🧐 artis ni selalu kerja lawa pun cakap buruk.. 🤣 Masa sekolah dlu pkai kertas carbon je hahaha..
 

Grimmy081

Warrant Officer II
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,116
Reaction score
8,672
DragonCoin
530
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Perodua Kancil
Cuba share sikit artwork tu nk tengok 🧐 artis ni selalu kerja lawa pun cakap buruk.. 🤣 Masa sekolah dlu pkai kertas carbon je hahaha..
Kertas minyak satu buku 1.50 hahaha tekap gambar tu.🤣

Nk trace tu yg mcm mana? @oyayo
Yg outline gambar ke ?

Hat ini ada la. Dia click point keliling gambar tu.
 
Last edited:

alphaMarshall

Recruit
DFM Member
Joined
Dec 6, 2021
Messages
4
Reaction score
7
DragonCoin
424
saya ada pertanyaan kepada idola idola semua.
saya mengalami hari hari yang murung bila nak trace artwork.
saya biasa akan youtube cara cara mudah trace tetapi makin lama
trace saya semakin menjadi buruk.
adakah cara yang lebih mudah selain pentool?
auto trace kalau artwork clear dan cun...tapi kalau out, memang no choice kena guna pentools dan selamat berpinau mata la nk trace...hahaha
 

TheShadow

Recruit
DFM Member
Joined
Jun 6, 2021
Messages
11
Reaction score
16
DragonCoin
356
saya ada pertanyaan kepada idola idola semua.
saya mengalami hari hari yang murung bila nak trace artwork.
saya biasa akan youtube cara cara mudah trace tetapi makin lama
trace saya semakin menjadi buruk.
adakah cara yang lebih mudah selain pentool?
Kalau artwork complicated memang no choice 😁 pentool sajo
 
Top