Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Cikgu kena hukum kalau membebel dekat student?

PAGODA

Private
DFM Member
Joined
Aug 31, 2021
Messages
70
Reaction score
281
DragonCoin
2,995
Black Dragon
Thinkpad x1
Apple Watch Series 7
Perodua Kancil
iPad Pro
Bagi pendapat saya la kan ..kena denda ni best ..senang cita la kan kena denda itu adalah satu pengalaman yang best dekat zaman sekolah ..nnti akan korang rindu jgkk HAHAHA ...

seperti yang cip nul katakan ..aq un jenis mls sentuh hw HAHAHAH mcm ii kena denda .. tapi semakin besar dan pandai cover .. HAHAHA

so kalau kena denda janhan amik benda itu serious sgt ..enjoy je HAHAHA
Hahaha ckp pasal denda saya ingat lagi ada 2 kwn saya depa kna denda sbb slalu tk lps hafazan pastu ustaz suh kwn saya ni dok kantin utk dirotan pastu time ustaz angkat rotan tu kami dh tau dh kalau dia angkat camtu mmg 1 minggu bontot lebam.Kwn saya kata "Aduh ustaz sakit tuuu rendah sikit"pastu dia keras kan bontot mcm org sado tunjuk otot hahahaha pastu ustaz tk kira pastu ustaz saya bgi 3 kali perghhh dia punya angkat rotan tu pun fuh korang bayangkanlah
 

Mr.Cypher

GFX Team
GFX Team Crew
Joined
Jun 5, 2021
Messages
207
Reaction score
569
DragonCoin
897
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🀣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poliπŸ₯².

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

View attachment 15573
Benda Ni Memang X Patut,Bapak Manja Budak Sekarang,Aku As Student Pun X De La Selemah Ni Sampai Boleh Kene HUKUMAN,Ko Yang X Setel Keje Pastu Ko Bengang X Siap Keje,Ape Lanjiaoo Siak??Kalau x nak kene marah jangan buat Cikgu Marah.Aku Boleh Kata Budak Sekarang MOSTLY MEMANG LEMAH
 

Falcon98

Prankster
Forum Leader
Joined
Jun 6, 2021
Messages
1,604
Reaction score
16,674
DragonCoin
135,635
Apple Macbook Pro 13
Apple iPhone 13 Pro
DJI Mavic Pro
Apple TV
iPad Pro
Benda Ni Memang X Patut,Bapak Manja Budak Sekarang,Aku As Student Pun X De La Selemah Ni Sampai Boleh Kene HUKUMAN,Ko Yang X Setel Keje Pastu Ko Bengang X Siap Keje,Ape Lanjiaoo Siak??Kalau x nak kene marah jangan buat Cikgu Marah.Aku Boleh Kata Budak Sekarang MOSTLY MEMANG LEMAH
weyh slow slow...aq ad skli tak siap keja tu... ampunn ampunnn


Hahaha ckp pasal denda saya ingat lagi ada 2 kwn saya depa kna denda sbb slalu tk lps hafazan pastu ustaz suh kwn saya ni dok kantin utk dirotan pastu time ustaz angkat rotan tu kami dh tau dh kalau dia angkat camtu mmg 1 minggu bontot lebam.Kwn saya kata "Aduh ustaz sakit tuuu rendah sikit"pastu dia keras kan bontot mcm org sado tunjuk otot hahahaha pastu ustaz tk kira pastu ustaz saya bgi 3 kali perghhh dia punya angkat rotan tu pun fuh korang bayangkanlah
yg dia kejangkn kenapa? xpasal2 lg skit dpt
 

faeyyxyi

Lance Corporal
DFM Member
Joined
Jul 20, 2021
Messages
185
Reaction score
2,089
DragonCoin
739
Dragon Nest
Rumah Panjang
budak budak skrg kena marah cg sikit dah mengadu dgn parents. aku dlu kena marah dgn cg pun takut nak report ngan parents sebab takut kena marah balik🀣masa sekolah dlu aku rasa benda yg paling teruk aku kena bila nama kena panggil time perhimpunan astu naik atas stage(bkn ambik anugerah)🀣tpi kena marah dpn semua org weii astaga malu gila gila time tu. sebab apa kena naik atas stage tu biarlah rahsia🀣bila diingat blik time kena marah oleh ckgu tu semua jadi kenangan hahahahaha
 

Jaring

Warrant Officer I
DFM Hackers
Joined
Jun 28, 2021
Messages
1,504
Reaction score
4,458
DragonCoin
1,907
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🀣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poliπŸ₯².

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

View attachment 15573
Waalaikumussalam
gambar-kartun-cikgu.jpg
 

yuno

Corporal
DFM Member
Joined
May 31, 2021
Messages
236
Reaction score
561
DragonCoin
828
Thinkpad x1
Oyen The Arrogant Cat
Eagle
View attachment 15572
Assalamualaikum wbt.

Wahai semua orang, apa pendapat korang tentang tajuk di dalam gambar di atas?

Kalau bagi aku, sebagai murid, pelajar and orang yang tengah cuba dapatkan ilmu, daripada sekolah rendah sampai la masuk universiti, aku memang selalu kena marah dengan tenaga pengajar🀣 Masa sekolah rendah, kena baling buku atas muka. Sebab? Tak siapkan homework wkwkwkwkwk. Sekolah menengah, kena bebel sebab tak siap keja sekolah (yes again)... senang citer, kebanyakan sebab aq kena marah adalah sebab tak siapkan homework + assignment. Mse masuk politeknik dulu lagi teruk, tak dapat jawab soalan dalam kelas, kena nyanyi lagu politeknik kat tengah2 bangunan kelas, kalau gagal kuiz kena paksa masuk pertandingan poliπŸ₯².

But.....
Semua tu bagi aku, memang memberi pengajaran dekat kita. Mula2 memang nampak teruk, dalam hati nak marah je tenaga pengajar tapi bila dah meningkat dewasa ni, memang ada bagusnya kita kena bebel and kena denda dengan tenaga pengajar. Aku tengok kawan-kawan aku yang sekelas dgn aku dulu, tak kira dari sekolah menengah dan sekolah menengah sampai la politeknik yang sama-sama hadap bebelan tenaga pengajar kitorang, semua berjaya. Ada yang kerja bagus, gaji mahal, ada yang bukak kedai, ada yang buat produk sendiri, ada yang keja dengan syarikat tv, ada yang dapat sambung belajar and macam-macam lagi la.

Bagi aku, bebelan dekat pelajar ni tak salah tapi tu atas pelajar tu sendiri la nak amik bebelan tu dari segi apa. Bagi aku tenaga pengajar tak salah, yang salah pelajar. Kalau takat kena bebel, kena rotan dah report, LEMAHHH!!!

Tapi, tengok keadaan jugak. Kalau tenaga pengajar tu macam melebih-melebih, haaaaa tu tak boleh la. Tu baru boleh buat report.

So, apa pendapat korang pulak?

View attachment 15573
ORANG SEKARANG LEMAH..CIKGU BEBL SKIT REPORT POLIS..KNE ROTAN SKIT..REPORT POLIS...BAGI AKU LAH..BENDE2 NI SMUA LAH YANG MEMBUAT AKU JADI ORANG..JADI MATANG..ITU UNTUK BUAT PEANGAJARAN..TENGOK LAH BUDAK2 ZAMAN SEKARANG..DAH ADA YANG BERANI LAWAN CAKAP GURU..IBUBAPA ,ORANG TUA LAIN..KUANG AJAR NGN ORANG TUA..SISTEM SEKARANG BANGANG..AKU SENDIRI PON X SUKE KNE PUKUL KE APE KE..TPI BILE KO DAH BESAR KO AKAN FAHAM BENDE TU..APE YANG CIKGU2 BUAT TU SEMUA BERKAIT DENGAN MASA DEPAN KORANG NANTI..AKU X TIPU..

SEKIAN DARI SAYA YUNO_V19 (V-19 CREW)
;);):ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Top