Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Announcement Fungsi ChatBox di DFM

DFM Staff Announcement Prefix
Status
Not open for further replies.

mattajb

HQ Member
DragonForce Malaysia
Joined
Jun 4, 2021
Messages
3,791
Reaction score
21,679
DragonCoin
8,127,869.00
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Yahooooo yabedabeduuu 🎊🎊🎊
 

Dragon762000

Private
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
41
Reaction score
60
DragonCoin
2,000.00
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Terbaik😍
 

Nabil Khusairy

Lieutenant
DFM Member
Joined
Jun 4, 2021
Messages
1,453
Reaction score
2,534
DragonCoin
154,553.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
Frost Dragon
Black Dragon
Raspberry Pi 4
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Mantap min... πŸ‘
 

Fauzan_zx

Corporal
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
287
Reaction score
295
DragonCoin
1,174.00
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
terbaik lahπŸ˜ƒ
 

Jeassy

Sargent
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
531
Reaction score
732
DragonCoin
2,175.00
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Thorboek min πŸ‘πŸ»
 

JuBettaBCA

Private
DFM Member
Joined
Jun 4, 2021
Messages
46
Reaction score
87
DragonCoin
1,995.00
Te
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Terbaik mastaπŸ‘πŸ‘..cik kiah yeπŸ˜‚πŸ˜‚
 

Abu_Ubaidah

BANNED!!
Banned User
Joined
Jun 8, 2021
Messages
1
Reaction score
0
DragonCoin
0.00
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Mantap
 

Zack789

Recruit
DFM Member
Joined
Jun 7, 2021
Messages
13
Reaction score
23
DragonCoin
2,000.00
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
Assalam admin. Nak mintak bantuan sikit boleh tak? Sy tengah nak buat survey untuk bantuan baitumal yg di apply oleh asnaf di setiap negeri, boleh bantu dari segi statistic tak?
 

uncle_R

Private
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
45
Reaction score
65
DragonCoin
2,000.00
View attachment 757

DFM ChatBox / ShoutBox V 1.0
DFM telah melancarkan satu fungsi baharu iaitu ChatBox bagi semua warga DFM yang dikasihi. Mulai pagi ini, semua user berpeluang menggunakan chatbox kami setelah anda register di Forum DragonForce Malaysia. Anda boleh mengakses fungsi chatbox ini seperti gambar di bawah.

View attachment 1125

Antara command yang boleh digunakan dalam chatbox disenaraikan seperti di bawah.

NoCommandFungsi
1/status StatusAndaUntuk mengemaskini status anda di chat
2/invite UsernameUntuk mengajak user ke room
3/giphyUntuk memanggil GIF daripada giphy
4/leaveUntuk keluar dari room
5/msg UsernameUntuk memulakan private message
6/whisper [Username] mesejUntuk menghantar whisper pada username

Chat ini dikawal rapi oleh bot kami iaitu Cik Kiah, oleh itu jangan SPAM dan baca rules untuk chatting di Announcement - DFM Rules & Regulations

Have Fun!
View attachment 1130

HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA
terbaik mim, bleh sembang 24 jam pas ni😁😁😁
 

Cikyam1234

Recruit
DFM Member
Joined
Jun 8, 2021
Messages
4
Reaction score
18
DragonCoin
0.00
Alhamdulillah..
Xpe min pelan2 kayuh..
Lpas ni bleh upgrade utk short video plak..
Nanti klau dah banyak feature mcm kat fb besar kemungkinan rmai MY dengan IN dah xlepak fb..
Dan lg 1 min klau boleh buat kan 1 khas collum short video Islamic mcm video2 ustaz azhar idrus dan ustaz2 yg lain ada di dalam nya (ustaz2 yg menarik anak2 muda ke arah Islamic)
Semoga semua kebaikan kalian dibalas Allah✌️
Nanti kalau boleh buatlah forum psl agama jgak yer ☺
 
Status
Not open for further replies.
Top