Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Questions Metamask wallet , Aset crypto di curi.

Sturdd

Private
DFM Member
Joined
Jun 6, 2021
Messages
46
Reaction score
97
DragonCoin
5,055.00
Assalamualaikum semua. Pagi ni saya check wallet saya,terperanjat saya, aset crypto hilang. saya dapati semua aset di tukar Avax melalui traderjoe dan transfer keluar akaun yg lain. Bagaimana cara dia curi ye, saya punya security phase x pernah di berikan kepada sesiapa. Ada cara ke nak dapatkan semula. Adakah selepas ni dia akan access semula akaun saya ni?
1662876961807.png

Ni akaun wallet yang curi semua crypto asset saya.
0xc275119660fefe4519083ea6e57cbd1b672bc020
1662874738092.png
 
Last edited:

Grimmy081

Field Marshal
Bawang Rangers
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,739
Reaction score
19,325
DragonCoin
25.00
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Waalaikumusalam saya pon pakai wallet ini 🥶 yang ini kan. Tapi kosong sebab baru jek. Tapi saya pakai luno ini sekarang. Bahaya gak ini
 

Attachments

  • Screenshot_2022-09-11-15-38-42-887_co.bitx.android.wallet.jpg
    Screenshot_2022-09-11-15-38-42-887_co.bitx.android.wallet.jpg
    314.5 KB · Views: 9
  • Screenshot_2022-09-11-15-38-14-549_io.metamask.jpg
    Screenshot_2022-09-11-15-38-14-549_io.metamask.jpg
    174.4 KB · Views: 9

MrKillerz

Lance Corporal
DFM Member
Joined
Jun 7, 2021
Messages
55
Reaction score
174
DragonCoin
459.00
Yamaha RX-Z
Yamaha RX-Z
Yamaha RX-Z
Yamaha RX-Z
Yamaha RX-Z
Contact metamask support.

Fist sebelum tu nk tanya 2nd verify pernah on tak, dengan pasword guna yang susah x.

Kadang kadang mungking acc tu kena dump oleh hacker .
jadi hacker guna chain avax ni sbb ez cashout ke acc lain dengan cepat dari alhasil si thief ni cari jalan kuarkan duit org .

Check kendiri semula
-buka history google tu (kemana web pernah masuk cuba ingat 1 per 1)
-kalau metamask pernah install di fon semak juga browser apa pernah masuk dekat history ingat semula & check ada mod apk ape pernah install ,buku pdf pelik apa pernah download.
-ingat semula ada x main game pape yang melibatkan crypto pegi bind x mcm metasmask ke pape game /di laptop ada install crack apa apa
-check save password ada pernah simpan x acc metamask di google atau di mana mana
-buka email check inbox 1 per 1 apa yang sus.

Cuba ingat last buka metasmask ni bila dan sedang log ke mana dan buat apa
 

Grimmy081

Field Marshal
Bawang Rangers
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,739
Reaction score
19,325
DragonCoin
25.00
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Last edited:

Muhdsyaiz

Recruit
DFM Member
Joined
Sep 22, 2022
Messages
2
Reaction score
2
DragonCoin
120.00
Assalamualaikum semua. Pagi ni saya check wallet saya,terperanjat saya, aset crypto hilang. saya dapati semua aset di tukar Avax melalui traderjoe dan transfer keluar akaun yg lain. Bagaimana cara dia curi ye, saya punya security phase x pernah di berikan kepada sesiapa. Ada cara ke nak dapatkan semula. Adakah selepas ni dia akan access semula akaun saya ni?
View attachment 25483

Ni akaun wallet yang curi semua crypto asset saya.
0xc275119660fefe4519083ea6e57cbd1b672bc020
View attachment 25479
1. Pernah tekan link phishing and masukkan seed pharse
2. Terdownload files yang ada virus.. sebab sekarang ni dah banyak virus and boleh grab google extension files sebagai contoh REDLINE STEALER..
 

Muhdsyaiz

Recruit
DFM Member
Joined
Sep 22, 2022
Messages
2
Reaction score
2
DragonCoin
120.00
1. Pernah tekan link phishing and masukkan seed pharse
2. Terdownload files yang ada virus.. sebab sekarang ni dah banyak virus and boleh grab google extension files sebagai contoh REDLINE STEALER..
Apa yang boleh dibuat dengan files extension ? kita boleh gain access dengan cara ganti file extension yang sedia ada dengan files mangsa ( C:\Users\Administrator\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Local Extension Settings\bfnaelmomeimhlpmgjnjophhpkkoljpa ) .. Setelah ganti dengan files extension mangsa tinggal bukak chrome and open extension dan masukkan password ...password ni jugak virus tersebut boleh grab dari saved password dalam google so sebelum login ke metamask ia akan minta password dan tinggal try and error dengan password yang sedia ada .. kalau passwordnya betul so dah dapat 100% access ke wallet tanpa perlu 12 seed pharse mahupun 24 seed pharse
 

Grimmy081

Field Marshal
Bawang Rangers
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,739
Reaction score
19,325
DragonCoin
25.00
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
@Muhdsyaiz info yg baik. Tapi minta kerjasama untuk upload profile picture dan juga buat introduction. Sebelum anda diban.
 
Top