Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Closed Event MiniCTF (Decrypt The Flag)

Status
Not open for further replies.

Eagle

Corporal
DFM Hackers
Joined
May 29, 2021
Messages
218
Reaction score
818
DragonCoin
105,176
Ancient Piranha
Assalamualaikum guys,
lama aq tak update , so skarang ni aq buat MiniCTF just untuk refresh balik
benda lebih kurang je macam sebelum ni
dan sememangnya level easy

And mcm biasa , coding clean je , takde rat takde malware yang aq sumbat pun , mmng biasa masih akan detect as malicious , maybe disebabkan dia detect vuln dlm binary ni

The game : The flag in this binary are encrypted , by getting the flag address will return the decrypted flag value. Exploit me

Screenshot_1.png

Download dan Submit FLAG


Psst , goodluck boleh rujuk video aq sebelum ni di EAGLETUBE
 
Last edited:

Aiman

Sub Mod
DFM Sub Moderator
Joined
May 30, 2021
Messages
4,283
Reaction score
15,983
DragonCoin
26,824
Fire Red Dragon
Black Dragon
Assalamualaikum guys,
lama aq tak update , so skarang ni aq buat MiniCTF just untuk refresh balik
benda lebih kurang je macam sebelum ni
dan sememangnya level easy

And mcm biasa , coding clean je , takde rat takde malware yang aq sumbat pun , mmng biasa masih akan detect as malicious , maybe disebabkan dia detect vuln dlm binary ni

The game : The flag in this binary are encrypted , by getting the flag address will return the decrypted flag value. Exploit me

View attachment 15605

Download dan Submit FLAG


Psst , goodluck boleh rujuk video aq sebelum ni di EAGLETUBE
Cun Eagle ,semoga berjaya semua !!
 

PAGODA

Private
DFM Member
Joined
Aug 31, 2021
Messages
70
Reaction score
281
DragonCoin
2,995
Black Dragon
Thinkpad x1
Apple Watch Series 7
Perodua Kancil
iPad Pro
CTF(capture the flag) sebenarnya nk cari bendera apa saya tk fhm apa objektifnya blh terang tk apa yg cari benderanya 😅
 

ZUL

Corporal
Bawang Rangers
Joined
Jun 4, 2021
Messages
329
Reaction score
2,924
DragonCoin
34,327
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Assalamualaikum guys,
lama aq tak update , so skarang ni aq buat MiniCTF just untuk refresh balik
benda lebih kurang je macam sebelum ni
dan sememangnya level easy

And mcm biasa , coding clean je , takde rat takde malware yang aq sumbat pun , mmng biasa masih akan detect as malicious , maybe disebabkan dia detect vuln dlm binary ni

The game : The flag in this binary are encrypted , by getting the flag address will return the decrypted flag value. Exploit me

View attachment 15605

Download dan Submit FLAG


Psst , goodluck boleh rujuk video aq sebelum ni di EAGLETUBE
Terima KASIH buat, semoga berjaya
 

Eagle

Corporal
DFM Hackers
Joined
May 29, 2021
Messages
218
Reaction score
818
DragonCoin
105,176
Ancient Piranha
aiyya xde org dpt flag lagi ni , kan ada bideo tuto aq sblum ni xD
 

Grimmy081

Warrant Officer II
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,116
Reaction score
8,672
DragonCoin
530
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Perodua Kancil
CTF(capture the flag) sebenarnya nk cari bendera apa saya tk fhm apa objektifnya blh terang tk apa yg cari benderanya 😅
Flag dia boleh jd mcm2 no binary, cytogrfy, web, steganography, password, phaseword, meta , audio dll.
Ctf ini lebih kurang macam kita main game gambar tersembunyi tu.
Objektive dia cari flag ini maybe ada info kat flag tu yg boleh kita pakai ke next ctf event.
Kira flag ini macam kunci
 
Last edited:

PAGODA

Private
DFM Member
Joined
Aug 31, 2021
Messages
70
Reaction score
281
DragonCoin
2,995
Black Dragon
Thinkpad x1
Apple Watch Series 7
Perodua Kancil
iPad Pro
Flag dia boleh jd mcm2 no binary, cytogrfy, web, steganography, password, phaseword, meta , audio dll.
Ctf ini lebih kurang macam kita main game gambar tersembunyi tu.
Objektive dia cari flag ini maybe ada info kat flag tu yg boleh kita pakai ke next ctf event.
Kira flag ini macam kunci
oh okok fhm2 tq
 
Status
Not open for further replies.
Top