Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Announcement Ninja title arise to be challenge

DFM Staff Announcement Prefix

DirbusterX

Geekers
DragonForce Malaysia
Joined
May 30, 2021
Messages
752
Reaction score
7,066
DragonCoin
115,002.00
dfm-logo-png.20564

lok-png.20565



Assalamualaikum semua,

Min rasa semua dah tahu akan kemunculan title "Ninja" dalam forum kita ni. Selalu nampak @Doraemon bersama title Ninja blink-blink beliau berjalan-jalan dalam forum. Ramai yang bertanya apa title ninja ni buat dan bagaimana nak own the "Ninja". Min terangkan dulu kenapa min guna nama Ninja. Selalu dalam mana-mana blog security atau forum, title Ninja ni adalah salah satu title kegemaran oleh pentester. Kalau korang perasan, title Ninja ni akan followed by Pentester. So akan jadi Ninja Pentester. Ninja Pentester ni adalah individu yang sangat mahir dalam bidang pentesting. Kalau beliau tulis write-up, biasanya dia akan mula dari mula2 finding sehinggalah ke step terahir iaitu exploiated (#rooted). So disini title Ninja samalah dengan Ninja Pentester yang min maksudkan tadi tu. Disini min akan gariskan keperluan untuk korang dapat title tu:

uu.png

Note: Design by @Zamil

Untuk melayakkan korang memiliki title Ninja ni, korang kena kerja kuat sikit lah. Kesemua keperluan berikut harus dipenuhi:
- First finding :Kena masukkan segala recon yang korang buat contoh dork, scan, SE atau phishing
- Initial Access : Nyatakan apa initial access yang korang dapat dan bagaiman ianya berhasil
- Exploitation : Dari initial access, korang dapati vuln apa yang membolehkan korang exploit.
- Post-Exploitation : Nyatakan disini apa yang menyebabkan anda berjaya post-ex.
- Pivoting : Disini kena nyatakan jugak host yang anda guna untuk pivot. Teknik apa yang digunakan.
- Gain access : Kena nyatakan macam mana korang berjaya Gain access ke sesuatu privilege yang lebih tinggi. Contoh credential dump ke, PTH ke)

Buat satu write-up untuk keseluruhan step yang dilaksanakan. Penulisan hendaklah ditulis dengan jelas dan disertakan dengan screenshot bagi memudahkan rakyat jelata DFM faham dengan apa yang ingin dikongsikan. Tujuan min buat macam ni adalah untuk perkongsian kepada semua member forum. Min termasuk semua rakan-rakan forum akan sama-sama belajar.

Domain hendaklah diencrypt. Thread yang memenuhi kesemua syarat diatas sahaja yang akan dipertimbangkan oleh pihak admin. Domain yang sama diterima dengan syarat berlainan vulnerabilty.

AMARAN KERAS:
Hanya domain dari negara ini yJ9TdohxJZk7usZrrVfPhg== sahaja yang min akan menilai.
Encryption : AES-ECB-128->base64 Pasword: dragonforcedotio

Selamat bersahurrr!!!​
 

Mika259

Staff Sargent
DFM Member
Joined
Jul 14, 2021
Messages
288
Reaction score
966
DragonCoin
29,845.00
dfm-logo-png.20564

lok-png.20565



Assalamualaikum semua,

Min rasa semua dah tahu akan kemunculan title "Ninja" dalam forum kita ni. Selalu nampak @Doraemon bersama title Ninja blink-blink beliau berjalan-jalan dalam forum. Ramai yang bertanya apa title ninja ni buat dan bagaimana nak own the "Ninja". Min terangkan dulu kenapa min guna nama Ninja. Selalu dalam mana-mana blog security atau forum, title Ninja ni adalah salah satu title kegemaran oleh pentester. Kalau korang perasan, title Ninja ni akan followed by Pentester. So akan jadi Ninja Pentester. Ninja Pentester ni adalah individu yang sangat mahir dalam bidang pentesting. Kalau beliau tulis write-up, biasanya dia akan mula dari mula2 finding sehinggalah ke step terahir iaitu exploiated (#rooted). So disini title Ninja samalah dengan Ninja Pentester yang min maksudkan tadi tu. Disini min akan gariskan keperluan untuk korang dapat title tu:

uu.png

Note: Design by @Zamil

Untuk melayakkan korang memiliki title Ninja ni, korang kena kerja kuat sikit lah. Kesemua keperluan berikut harus dipenuhi:
- First finding :Kena masukkan segala recon yang korang buat contoh dork, scan, SE atau phishing
- Initial Access : Nyatakan apa initial access yang korang dapat dan bagaiman ianya berhasil
- Exploitation : Dari initial access, korang dapati vuln apa yang membolehkan korang exploit.
- Post-Exploitation : Nyatakan disini apa yang menyebabkan anda berjaya post-ex.
- Pivoting : Disini kena nyatakan jugak host yang anda guna untuk pivot. Teknik apa yang digunakan.
- Gain access : Kena nyatakan macam mana korang berjaya Gain access ke sesuatu privilege yang lebih tinggi. Contoh credential dump ke, PTH ke)

Buat satu write-up untuk keseluruhan step yang dilaksanakan. Penulisan hendaklah ditulis dengan jelas dan disertakan dengan screenshot bagi memudahkan rakyat jelata DFM faham dengan apa yang ingin dikongsikan. Tujuan min buat macam ni adalah untuk perkongsian kepada semua member forum. Min termasuk semua rakan-rakan forum akan sama-sama belajar.

Domain hendaklah diencrypt. Thread yang memenuhi kesemua syarat diatas sahaja yang akan dipertimbangkan oleh pihak admin. Domain yang sama diterima dengan syarat berlainan vulnerabilty.

AMARAN KERAS:
Hanya domain dari negara ini yJ9TdohxJZk7usZrrVfPhg== sahaja yang min akan menilai.
Encryption : AES-ECB-128->base64 Pasword: dragonforcedotio

Selamat bersahurrr!!!​
Wow , tudia yang berkelip kelip selama nih 😃😊😉
 

Aceofspade

Forum Etiquette & Moderation
DragonForce Malaysia
Joined
May 30, 2021
Messages
5,502
Reaction score
29,044
DragonCoin
5,440.00
Call Of Duty: Modern Warfare
Dragon Nest (드래곤네스트)
Black Dragon
Fire Red Dragon
Rawr The Fat Tiger
dfm-logo-png.20564

lok-png.20565



Assalamualaikum semua,

Min rasa semua dah tahu akan kemunculan title "Ninja" dalam forum kita ni. Selalu nampak @Doraemon bersama title Ninja blink-blink beliau berjalan-jalan dalam forum. Ramai yang bertanya apa title ninja ni buat dan bagaimana nak own the "Ninja". Min terangkan dulu kenapa min guna nama Ninja. Selalu dalam mana-mana blog security atau forum, title Ninja ni adalah salah satu title kegemaran oleh pentester. Kalau korang perasan, title Ninja ni akan followed by Pentester. So akan jadi Ninja Pentester. Ninja Pentester ni adalah individu yang sangat mahir dalam bidang pentesting. Kalau beliau tulis write-up, biasanya dia akan mula dari mula2 finding sehinggalah ke step terahir iaitu exploiated (#rooted). So disini title Ninja samalah dengan Ninja Pentester yang min maksudkan tadi tu. Disini min akan gariskan keperluan untuk korang dapat title tu:

uu.png

Note: Design by @Zamil

Untuk melayakkan korang memiliki title Ninja ni, korang kena kerja kuat sikit lah. Kesemua keperluan berikut harus dipenuhi:
- First finding :Kena masukkan segala recon yang korang buat contoh dork, scan, SE atau phishing
- Initial Access : Nyatakan apa initial access yang korang dapat dan bagaiman ianya berhasil
- Exploitation : Dari initial access, korang dapati vuln apa yang membolehkan korang exploit.
- Post-Exploitation : Nyatakan disini apa yang menyebabkan anda berjaya post-ex.
- Pivoting : Disini kena nyatakan jugak host yang anda guna untuk pivot. Teknik apa yang digunakan.
- Gain access : Kena nyatakan macam mana korang berjaya Gain access ke sesuatu privilege yang lebih tinggi. Contoh credential dump ke, PTH ke)

Buat satu write-up untuk keseluruhan step yang dilaksanakan. Penulisan hendaklah ditulis dengan jelas dan disertakan dengan screenshot bagi memudahkan rakyat jelata DFM faham dengan apa yang ingin dikongsikan. Tujuan min buat macam ni adalah untuk perkongsian kepada semua member forum. Min termasuk semua rakan-rakan forum akan sama-sama belajar.

Domain hendaklah diencrypt. Thread yang memenuhi kesemua syarat diatas sahaja yang akan dipertimbangkan oleh pihak admin. Domain yang sama diterima dengan syarat berlainan vulnerabilty.

AMARAN KERAS:
Hanya domain dari negara ini yJ9TdohxJZk7usZrrVfPhg== sahaja yang min akan menilai.
Encryption : AES-ECB-128->base64 Pasword: dragonforcedotio

Selamat bersahurrr!!!​
Up awak2 semua.. sapa3 dapat title ni kiranya padu lah .. :)
 

Aerisyu

Major General
Bawang Rangers
Joined
Jun 5, 2021
Messages
370
Reaction score
7,495
DragonCoin
434,563.00
Kuih Aiskrim
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Biskut Red Velvet [ LIMITED ]
Nutella Pod [ LIMITED ]
Sea Salt Chocolate Chip [ LIMITED ]
dfm-logo-png.20564

lok-png.20565



Assalamualaikum semua,

Min rasa semua dah tahu akan kemunculan title "Ninja" dalam forum kita ni. Selalu nampak @Doraemon bersama title Ninja blink-blink beliau berjalan-jalan dalam forum. Ramai yang bertanya apa title ninja ni buat dan bagaimana nak own the "Ninja". Min terangkan dulu kenapa min guna nama Ninja. Selalu dalam mana-mana blog security atau forum, title Ninja ni adalah salah satu title kegemaran oleh pentester. Kalau korang perasan, title Ninja ni akan followed by Pentester. So akan jadi Ninja Pentester. Ninja Pentester ni adalah individu yang sangat mahir dalam bidang pentesting. Kalau beliau tulis write-up, biasanya dia akan mula dari mula2 finding sehinggalah ke step terahir iaitu exploiated (#rooted). So disini title Ninja samalah dengan Ninja Pentester yang min maksudkan tadi tu. Disini min akan gariskan keperluan untuk korang dapat title tu:

uu.png

Note: Design by @Zamil

Untuk melayakkan korang memiliki title Ninja ni, korang kena kerja kuat sikit lah. Kesemua keperluan berikut harus dipenuhi:
- First finding :Kena masukkan segala recon yang korang buat contoh dork, scan, SE atau phishing
- Initial Access : Nyatakan apa initial access yang korang dapat dan bagaiman ianya berhasil
- Exploitation : Dari initial access, korang dapati vuln apa yang membolehkan korang exploit.
- Post-Exploitation : Nyatakan disini apa yang menyebabkan anda berjaya post-ex.
- Pivoting : Disini kena nyatakan jugak host yang anda guna untuk pivot. Teknik apa yang digunakan.
- Gain access : Kena nyatakan macam mana korang berjaya Gain access ke sesuatu privilege yang lebih tinggi. Contoh credential dump ke, PTH ke)

Buat satu write-up untuk keseluruhan step yang dilaksanakan. Penulisan hendaklah ditulis dengan jelas dan disertakan dengan screenshot bagi memudahkan rakyat jelata DFM faham dengan apa yang ingin dikongsikan. Tujuan min buat macam ni adalah untuk perkongsian kepada semua member forum. Min termasuk semua rakan-rakan forum akan sama-sama belajar.

Domain hendaklah diencrypt. Thread yang memenuhi kesemua syarat diatas sahaja yang akan dipertimbangkan oleh pihak admin. Domain yang sama diterima dengan syarat berlainan vulnerabilty.

AMARAN KERAS:
Hanya domain dari negara ini yJ9TdohxJZk7usZrrVfPhg== sahaja yang min akan menilai.
Encryption : AES-ECB-128->base64 Pasword: dragonforcedotio

Selamat bersahurrr!!!​
Waalaikumussalam min.

Akhirnya, dah lama tunggu min announce pasal title Ninja ni, design cantikk. Jangan lepaskan peluang, ayuh dapatkan title Ninja. Semoga berjaya diucapkan kepada semua bakal-bakal Ninja sekalian.
 

AkiraCalix

Psychokinetic
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
802
Reaction score
14,233
DragonCoin
370.00
Bugatti Centodieci
Mercedes-Benz Maybach Exelero
Angry Lion
Eagle
Ancient Piranha
dfm-logo-png.20564

lok-png.20565



Assalamualaikum semua,

Min rasa semua dah tahu akan kemunculan title "Ninja" dalam forum kita ni. Selalu nampak @Doraemon bersama title Ninja blink-blink beliau berjalan-jalan dalam forum. Ramai yang bertanya apa title ninja ni buat dan bagaimana nak own the "Ninja". Min terangkan dulu kenapa min guna nama Ninja. Selalu dalam mana-mana blog security atau forum, title Ninja ni adalah salah satu title kegemaran oleh pentester. Kalau korang perasan, title Ninja ni akan followed by Pentester. So akan jadi Ninja Pentester. Ninja Pentester ni adalah individu yang sangat mahir dalam bidang pentesting. Kalau beliau tulis write-up, biasanya dia akan mula dari mula2 finding sehinggalah ke step terahir iaitu exploiated (#rooted). So disini title Ninja samalah dengan Ninja Pentester yang min maksudkan tadi tu. Disini min akan gariskan keperluan untuk korang dapat title tu:

uu.png

Note: Design by @Zamil

Untuk melayakkan korang memiliki title Ninja ni, korang kena kerja kuat sikit lah. Kesemua keperluan berikut harus dipenuhi:
- First finding :Kena masukkan segala recon yang korang buat contoh dork, scan, SE atau phishing
- Initial Access : Nyatakan apa initial access yang korang dapat dan bagaiman ianya berhasil
- Exploitation : Dari initial access, korang dapati vuln apa yang membolehkan korang exploit.
- Post-Exploitation : Nyatakan disini apa yang menyebabkan anda berjaya post-ex.
- Pivoting : Disini kena nyatakan jugak host yang anda guna untuk pivot. Teknik apa yang digunakan.
- Gain access : Kena nyatakan macam mana korang berjaya Gain access ke sesuatu privilege yang lebih tinggi. Contoh credential dump ke, PTH ke)

Buat satu write-up untuk keseluruhan step yang dilaksanakan. Penulisan hendaklah ditulis dengan jelas dan disertakan dengan screenshot bagi memudahkan rakyat jelata DFM faham dengan apa yang ingin dikongsikan. Tujuan min buat macam ni adalah untuk perkongsian kepada semua member forum. Min termasuk semua rakan-rakan forum akan sama-sama belajar.

Domain hendaklah diencrypt. Thread yang memenuhi kesemua syarat diatas sahaja yang akan dipertimbangkan oleh pihak admin. Domain yang sama diterima dengan syarat berlainan vulnerabilty.

AMARAN KERAS:
Hanya domain dari negara ini yJ9TdohxJZk7usZrrVfPhg== sahaja yang min akan menilai.
Encryption : AES-ECB-128->base64 Pasword: dragonforcedotio

Selamat bersahurrr!!!​
Waalaikumsalam, teman ucapkan semoga berjaya kepada bakal-bakal ninja 🥷 yang inginkan title biru blink² ini 💙✨
 
Top