Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Informational PUBG MOBILE phishing link on Facebook

Ghazyuri

Sargent
DFM Member
Joined
Jun 4, 2021
Messages
493
Reaction score
945
DragonCoin
14,889
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga DFM.

Setelah sekian lama tak buat thread (sebab tgh exam), maka harini saya nak share awareness dengan korang tentang satu link phishing yang disebarkan secara berleluasa di FB.

Berikut adalah gambar ss beserta link phishing


photo_2021-11-25_13-11-51.jpg

Bagaimana saya tahu link ini merupakan phishing?

DISCLAIMER : Saya sengaja tekan link itu untuk share awareness kpd anda semua bagaimana anda akan dipancing.

1. Setelah saya tekan link, saya akan kena main wheels game

2021-11-25 (2).png

Jika kita tgok pada bahagian link tersebut, permainan wheels game itu bukan di dalam website sebenar PUBG MOBILE.

2. Anda diminta untuk masukkan credential seperti FB, Twitter yang link dengan account PUBG anda

2021-11-25 (3).png

Walaupun saya masukkan credential yang salah, still saya boleh log in. Pelik bukan?

3. Selepas dapat log in dengan credential yang salah, saya sengaja isi credential yang salah lagi seperti gambar di bawah

2021-11-25 (4).png

4. Selepas tekan verify, saya terus redirect ke website sebenar. Maka sudah terang lagikan bersuluh ini adalah web phishing.

RUJUK LINK di dalam gambar di bawah.

2021-11-25 (6).png

Kesimpulannya, berhati-hatilah sewaktu melihat apa2 umpanan berupa item percuma dan sebagainya.

Sekian, Terima kasih.


 

Aiman

Sub Mod
DFM Sub Moderator
Joined
May 30, 2021
Messages
4,283
Reaction score
15,983
DragonCoin
26,829
Fire Red Dragon
Black Dragon
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga DFM.

Setelah sekian lama tak buat thread (sebab tgh exam), maka harini saya nak share awareness dengan korang tentang satu link phishing yang disebarkan secara berleluasa di FB.

Berikut adalah gambar ss beserta link phishing

View attachment 15641

Bagaimana saya tahu link ini merupakan phishing?

DISCLAIMER : Saya sengaja tekan link itu untuk share awareness kpd anda semua bagaimana anda akan dipancing.

1. Setelah saya tekan link, saya akan kena main wheels game

View attachment 15642

Jika kita tgok pada bahagian link tersebut, permainan wheels game itu bukan di dalam website sebenar PUBG MOBILE.

2. Anda diminta untuk masukkan credential seperti FB, Twitter yang link dengan account PUBG anda

View attachment 15643

Walaupun saya masukkan credential yang salah, still saya boleh log in. Pelik bukan?

3. Selepas dapat log in dengan credential yang salah, saya sengaja isi credential yang salah lagi seperti gambar di bawah

View attachment 15644

4. Selepas tekan verify, saya terus redirect ke website sebenar. Maka sudah terang lagikan bersuluh ini adalah web phishing.

RUJUK LINK di dalam gambar di bawah.

View attachment 15645

Kesimpulannya, berhati-hatilah sewaktu melihat apa2 umpanan berupa item percuma dan sebagainya.

Sekian, Terima kasih.


Walaikumussalam wbt @Ghazyuri terima ksh ya ...info baik
 

KrXpster

Private
DFM Member
Joined
Aug 30, 2021
Messages
38
Reaction score
105
DragonCoin
300
Oyen The Arrogant Cat
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga DFM.

Setelah sekian lama tak buat thread (sebab tgh exam), maka harini saya nak share awareness dengan korang tentang satu link phishing yang disebarkan secara berleluasa di FB.

Berikut adalah gambar ss beserta link phishing

View attachment 15641

Bagaimana saya tahu link ini merupakan phishing?

DISCLAIMER : Saya sengaja tekan link itu untuk share awareness kpd anda semua bagaimana anda akan dipancing.

1. Setelah saya tekan link, saya akan kena main wheels game

View attachment 15642

Jika kita tgok pada bahagian link tersebut, permainan wheels game itu bukan di dalam website sebenar PUBG MOBILE.

2. Anda diminta untuk masukkan credential seperti FB, Twitter yang link dengan account PUBG anda

View attachment 15643

Walaupun saya masukkan credential yang salah, still saya boleh log in. Pelik bukan?

3. Selepas dapat log in dengan credential yang salah, saya sengaja isi credential yang salah lagi seperti gambar di bawah

View attachment 15644

4. Selepas tekan verify, saya terus redirect ke website sebenar. Maka sudah terang lagikan bersuluh ini adalah web phishing.

RUJUK LINK di dalam gambar di bawah.

View attachment 15645

Kesimpulannya, berhati-hatilah sewaktu melihat apa2 umpanan berupa item percuma dan sebagainya.

Sekian, Terima kasih.


Good Sharing (y):giggle:
 

Hasief

Warrant Officer I
Bawang Rangers
Joined
Jun 6, 2021
Messages
1,966
Reaction score
3,761
DragonCoin
794
Charlie Dame...
Charlie Dame...
Charlie Dame...
Charlie Dame...
Charlie Dame...
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga DFM.

Setelah sekian lama tak buat thread (sebab tgh exam), maka harini saya nak share awareness dengan korang tentang satu link phishing yang disebarkan secara berleluasa di FB.

Berikut adalah gambar ss beserta link phishing

View attachment 15641

Bagaimana saya tahu link ini merupakan phishing?

DISCLAIMER : Saya sengaja tekan link itu untuk share awareness kpd anda semua bagaimana anda akan dipancing.

1. Setelah saya tekan link, saya akan kena main wheels game

View attachment 15642

Jika kita tgok pada bahagian link tersebut, permainan wheels game itu bukan di dalam website sebenar PUBG MOBILE.

2. Anda diminta untuk masukkan credential seperti FB, Twitter yang link dengan account PUBG anda

View attachment 15643

Walaupun saya masukkan credential yang salah, still saya boleh log in. Pelik bukan?

3. Selepas dapat log in dengan credential yang salah, saya sengaja isi credential yang salah lagi seperti gambar di bawah

View attachment 15644

4. Selepas tekan verify, saya terus redirect ke website sebenar. Maka sudah terang lagikan bersuluh ini adalah web phishing.

RUJUK LINK di dalam gambar di bawah.

View attachment 15645

Kesimpulannya, berhati-hatilah sewaktu melihat apa2 umpanan berupa item percuma dan sebagainya.

Sekian, Terima kasih.


Bukan ni sahaja kalau ML pon ada haha Kalau bocah² mmg pandang mcm ni org yg x pikir matang dan Kurang Ilmu akan terjerat daripada ini sif penah wat banyak kali mencarut HAHAHA dalam username dan password tu hahaha
 

Ghazyuri

Sargent
DFM Member
Joined
Jun 4, 2021
Messages
493
Reaction score
945
DragonCoin
14,889
Bukan ni sahaja kalau ML pon ada haha Kalau bocah² mmg pandang mcm ni org yg x pikir matang dan Kurang Ilmu akan terjerat daripada ini sif penah wat banyak kali mencarut HAHAHA dalam username dan password tu hahaha
Wkwkwkwkwkwk
 

Craglitch

Corporal
DFM Member
Joined
Oct 29, 2021
Messages
246
Reaction score
691
DragonCoin
17,186
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Eagle
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga DFM.

Setelah sekian lama tak buat thread (sebab tgh exam), maka harini saya nak share awareness dengan korang tentang satu link phishing yang disebarkan secara berleluasa di FB.

Berikut adalah gambar ss beserta link phishing

View attachment 15641

Bagaimana saya tahu link ini merupakan phishing?

DISCLAIMER : Saya sengaja tekan link itu untuk share awareness kpd anda semua bagaimana anda akan dipancing.

1. Setelah saya tekan link, saya akan kena main wheels game

View attachment 15642

Jika kita tgok pada bahagian link tersebut, permainan wheels game itu bukan di dalam website sebenar PUBG MOBILE.

2. Anda diminta untuk masukkan credential seperti FB, Twitter yang link dengan account PUBG anda

View attachment 15643

Walaupun saya masukkan credential yang salah, still saya boleh log in. Pelik bukan?

3. Selepas dapat log in dengan credential yang salah, saya sengaja isi credential yang salah lagi seperti gambar di bawah

View attachment 15644

4. Selepas tekan verify, saya terus redirect ke website sebenar. Maka sudah terang lagikan bersuluh ini adalah web phishing.

RUJUK LINK di dalam gambar di bawah.

View attachment 15645

Kesimpulannya, berhati-hatilah sewaktu melihat apa2 umpanan berupa item percuma dan sebagainya.

Sekian, Terima kasih.


Gile serios hacker ni coding sampai ui canteek sangat mesti pakai banyak penadol
 

billpagaroni

Corporal
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
229
Reaction score
566
DragonCoin
3,380
Apple iPhone 13 Pro
Apple Macbook Pro 13
iPad Pro
Apple Watch Series 7
Main game berpada². Sentiasa hati². Cuma satu je, jangan mainkan hati orang single.
keep single, bang. ada hikamh di sebalik semua itu
c517a288ee90ccd7a1848e91b8532f462f4e7488625ea4d9e9b56faa4e379680_1.jpg
 
Top