Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.

iamriy

Recruit
DFM Member
Joined
Nov 23, 2021
Messages
7
Reaction score
2
DragonCoin
882
hello dan selamat malam,saya baru sahaja kena scam oleh pemilik number 0176615681,tapi nama yang digunakan adalah Puan Aisyah,boleh tolong verify kan tak,kalau dapat lebih banyak maklumat dia lebih bagus,macam gambar dia ke,alamat dia ke takpun apa2 pun boleh,saya rasa nak buat report polis pun ada,rasa teraniaya sangat,harap dapat membantu dan terima kasih banyak banyak ya tuan🙏
 

Aerisyu

Corporal
Bawang Rangers
Joined
Jun 5, 2021
Messages
260
Reaction score
4,969
DragonCoin
118,393
Shark
Charlie Dame...
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi
hello dan selamat malam,saya baru sahaja kena scam oleh pemilik number 0176615681,tapi nama yang digunakan adalah Puan Aisyah,boleh tolong verify kan tak,kalau dapat lebih banyak maklumat dia lebih bagus,macam gambar dia ke,alamat dia ke takpun apa2 pun boleh,saya rasa nak buat report polis pun ada,rasa teraniaya sangat,harap dapat membantu dan terima kasih banyak banyak ya tuan🙏
Hai dan selamat pagi. Maaf, sila sertakan sekali apa-apa ss atau gambar sebagai bukti bagi memudahkan user lain untuk membantu anda. Mohon baca https://dragonforce.io/threads/garis-panduan-untuk-membuat-aduan-awam.5414/ sebagai panduan.
 

iamriy

Recruit
DFM Member
Joined
Nov 23, 2021
Messages
7
Reaction score
2
DragonCoin
882

Grimmy081

Warrant Officer II
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,116
Reaction score
8,672
DragonCoin
530
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Perodua Kancil
hello dan selamat malam,saya baru sahaja kena scam oleh pemilik number 0176615681,tapi nama yang digunakan adalah Puan Aisyah,boleh tolong verify kan tak,kalau dapat lebih banyak maklumat dia lebih bagus,macam gambar dia ke,alamat dia ke takpun apa2 pun boleh,saya rasa nak buat report polis pun ada,rasa teraniaya sangat,harap dapat membantu dan terima kasih banyak banyak ya tuan🙏
Sila buat report polis la mcm tu. Sediakan no. Account yg awak bayar kepada beliau, apa yg discamkan tu. Print proof transaksi ke scammer tu.
 

iamriy

Recruit
DFM Member
Joined
Nov 23, 2021
Messages
7
Reaction score
2
DragonCoin
882
Sila buat report polis la mcm tu. Sediakan no. Account yg awak bayar kepada beliau, apa yg discamkan tu. Print proof transaksi ke scammer tu.
Kes saya ,dia tak membuat pembayaran kepada saya ,saya cuma ada chat dia kata akan bayar tapi sampai sekarang tak bayar bayar
 

iamriy

Recruit
DFM Member
Joined
Nov 23, 2021
Messages
7
Reaction score
2
DragonCoin
882

Grimmy081

Warrant Officer II
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,116
Reaction score
8,672
DragonCoin
530
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Perodua Kancil
Purchase order? Or benda2 similar mcm tu.

Rasa dia cancel order la kalau mcm tu.

Apa benda sebenarnya yg dia nk kena bayar tu?
 

mattajb

HQ Member
Super Admin
Joined
Jun 4, 2021
Messages
3,547
Reaction score
18,312
DragonCoin
172,763
Sarang Naga
Frost Dragon
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Cerita tak jelas. One sided. Kita di sini pun tak dapat nak bantu jika cerita macam ni. Mudahnya, buat saja laporan polis dan ikut saluran rasmi. Dapat tahu identiti orang tu pun bukan boleh buat apa. Tak selesaikan masalah pun. Itu saranan saya.
 
Status
Not open for further replies.
Top