Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Announcement Senarai award dan kriteria kelayakan

DFM Staff Announcement Prefix
Status
Not open for further replies.

DirbusterX

Geekers
DragonForce Malaysia
Joined
May 30, 2021
Messages
750
Reaction score
7,079
DragonCoin
115,057.00
dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


ninja-redteam.png

ninja.png

- Award ini adalah hanya dikhaskan kepada yang layak sahaja. Setiap application untuk title Ninja
akan diteliti oleh pihak admin DFM. Kualiti, attitude, kekemasan sangat diambil berat.
Pemilik title ini akan sangat disegani berdasarkan kekerapan perkongsian method, trick dalam setiap thread.
Ianya akan menjadi guide kepada forumer lain dalam menjalankan sesuatu Ops.

hacker.png

Hacker
- Award ini akan dianugerahkan kepada mana-mana forumer yang telah menepati syarat kelayakan
yang telah ditetapkan oleh Hacker Leader.
- Serta student recruit yang telah lulus dengan baik kelas Recruit DFM oleh WaiterCinta.

rat-crew.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


web-pentester.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


leak.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


worm-expert.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


rat-expert.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.

wifi expert.png

Wifi Expert
- Khas kepada member yang berkemahiran serta banyak berkongsi tricks, tips atau tools berkaitan
dengan ekploitasi Wifi.


whitehat.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


whitehat-consultant.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


linux-master.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


support.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


dj.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


submod.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


dev-team.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.

leader.png

Forum Leader
- Award ini khas kepada section Leader dalam forum DFM

instructor.png

Instructor
-Award khas kepada tenaga pengajar kelas DFM Recruit by WaiterCinta

ex-recruit.png

ex-Recruit DFM
- Award khas kepada bekas student recruit kelas DFM


dfm-promoter.png

Promoter
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


gfx-team.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


dfm-fan.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


vip.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


parc-linux.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


parc-db.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


parc-networking.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


parc-programming.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


parc-program-db.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.

Changelog:
- Add new award Ninja
- Improvise award hacker
 
Last edited:

tuntulkicap

GFX Team
DragonForce Malaysia
Joined
Jun 2, 2021
Messages
1,909
Reaction score
2,900
DragonCoin
3,758.20
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/teknik unik dari sumber yang unik yang tidak akan diperolehi secara mudah.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool. Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Terbaik admin kita, thankyou semua gfx team😍🤩🥰🎉🎊
 

Haziq96

Corporal
DFM Member
Joined
Jun 6, 2021
Messages
131
Reaction score
276
DragonCoin
3,485.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/teknik unik dari sumber yang unik yang
tidak akan diperolehi secara mudah.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Yang vip member tu boleh tahu tak mcm mne nak derma..salur memlalui mana
 

hafixsaimi

Warrant Officer II
DragonForce Malaysia
Joined
Jun 4, 2021
Messages
335
Reaction score
1,301
DragonCoin
5,444.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/teknik unik dari sumber yang unik yang
tidak akan diperolehi secara mudah.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
admim nak jugak award
 

m4tk4r4n

Corporal
DFM Member
Joined
Jun 2, 2021
Messages
197
Reaction score
241
DragonCoin
2,745.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Nice la min.. Terbaikk.
 

Paiobey

Lance Corporal
DFM Member
Joined
Jun 10, 2021
Messages
107
Reaction score
105
DragonCoin
2,405.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Terbaikkk min 👍🏻👍🏻👍🏻
 

Aceofspade

Forum Etiquette & Moderation
DragonForce Malaysia
Joined
May 30, 2021
Messages
5,630
Reaction score
30,629
DragonCoin
10,958,828.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Assalamualaikum wbt selamat petang , terima kasih atas saport dan kepercayaan tuan2 semua ..semoga kita semua dapat bersatu didalam keluarga besar DFM , sama2 membantu amalan mulia , tq admin2 yg menjayakan usaha murni ini :)
 

Kartoon

Warrant Officer I
DragonForce Malaysia
Joined
Jun 5, 2021
Messages
358
Reaction score
1,685
DragonCoin
4,495.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
mantep mantep cip
 

Aemanz

Recruit
DFM Member
Joined
Jun 13, 2021
Messages
11
Reaction score
13
DragonCoin
2,635.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Wohh, cantik2. Admin hensem
 

Syauki

Sargent
DFM Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
1,095
Reaction score
784
DragonCoin
1,985.00
logo-trans.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan selamat pagi semua member DFM. Berikut adalah senarai award yang terdapat dalam forum DFM bersama kriteria kelayakan. Diharapkan dengan adanya award ini dapat menjana semangat anda untuk berkongsi pengetahuan antara sesama kita dalam forum ini.


1.png

RAT Crew
- Mana-mana member yang telah mempunyai award RAT Expert adalah layak menerima award ini berdasarkan syarat tertentu seperti:
- Kekerapan perkongsian teknik / tool.
- Membantu member lain yang menghadapi masalah yang dihadapi berkaitan dengan RAT.


7.png

Web Pentester
- Award ini layak kepada member yang berpengetahuan mengenai web penetration test dengan
membuat tutorial serta teknik yang unik.


8.png

Leak
- Award ini khas kepada member yang berkongsi perisian/aplikasi/teknik unik.
Tidak termasuk DB atau sesuatu yang sensitif.


11.png

Worm Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Worm. Berkongsi pelbagai teknik dan tool
yang membantu dalam pengoperasian worm.


12.png

RAT Expert
- Khas kepada member yang sangat berpengetahuan dalam pengendalian Remote Admnistration Tool.
Berkongsi pelbagai tool/teknik unik seperti AV Evasion.


2.png

WhiteHAT
- Khas kepada member yang berkemahiran dalam mencari kelemahan sesuatu sistem, perisian atau aplikasi serta
membuat analisis bagi tujuan penyempurnaan dan keselamatan.


9.png

Whitehat Consultant
- Penasihat keselamatan tertingi kepada pentadbir forum bagi menjamin keselamatan
semua pengguna forum.


3.png

Linux Master
- Sangat berkemahiran dalam sistem operasi linux. Membantu member lain menyelesaikan
masalah berkaitan linux.


6.png

DFM Support Crew
- Adalah award yang layak kepada mana-mana member yang membantu menyelesaikan sebarang
masalah yang dihadapi pengguna lain.


19.png

DFM DJ
- Award ini dikhaskan kepada barisan DJ Radio DragonForce.


4.png

Sub Moderator
- Khas kepada sub moderator forum DragonForce.


5.png

Dev Crew
- Award ini khas kepada member yang membuat aplikasi atau perisian untuk digunakan atas nama DragonForce.


10.png

Youtuber
- Award dikhaskan kepada mana-mana member yang membawa nama DragonForce dalam
setiap isi kandungan channel youtube beliau.


18.png

GFX Team
- Award ini adalah dikhaskan kepada ahli GFX DFM. Menghasilkan design terbaru
serta unik untuk kegunaan forum.


20.png

DFM Award
- Award ini khas kepada peminat setia DFM.


21.png

VIP Member
- Adalah satu token penghargaan kepada member yang menderma untuk kegunaan forum DFM.


13.png

PARC Linux
- Award khas kepada pelajar dari akademi PARC asas linux.


14.png

PARC Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pangkalan data.


15.png

PARC Networking
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PARC asas rangkaian.


16.png

PARC Programming
- Award ini adalah khas kepada pelajar dari akademi PARC asas pengaturcaraan.


17.png

PARC Programming & Database
- Award ini khas kepada pelajar dari akademi PACR asas pengaturcaraan dan pangkalan data.​


"Tawadu’lah terhadap orang yang mengajarkan ilmu kerana mereka diibaratkan sebagai pahlawan"


- Kredit kepada GFX Team yang telah bertungkus lumus menyiapkan kesemua award ini.
Nice...terbaikk admin👍👍
 
Status
Not open for further replies.
Top